Online Coaching: verschil tussen versies

(App Hangouts)
Regel 1: Regel 1:
== Techniek ==
+
== Technische aandachtspunten ==
* Maak je telefoonnummer bekend bij de coach. Hij of zij zal bellen. Bellen zorgt dat wat je bespreekt vertrouwelijk is, niet wordt opgeslagen en niet snel wordt onderbroken (internet-verbinding).
+
 
* Geef je Google-account (email-adres) door. De coach zal je dan als contact toevoegen. Via hangouts (op de Desktop geïntegreerd in de browser) kun je dan een videoverbinding aangaan (het video-icoontje). Het voordeel van hangouts is dat je geen software (behalve op mobile of tab waar je een app kunt downloaden) hoeft te installeren op je computer, dus overal waar je internet hebt, werkt.
+
* Zorg dat je internet-verbinding <b>snel en stabiel</b> genoeg is voor videoconferencing. Dataverbruik kan een aandachtspunt zijn voor wie een beperkte internetbundel heeft. Bedenk dat een minuut videobellen al snel 10 MB aan data kost.
* Uiteraard kun je ook andere videoconferentie software (Skype bijvoorbeeld) voor de video- en chat-verbinding gebruiken. Overleg dan vooraf even met de coach over de mogelijkheid van een alternatief.
+
* Maak je telefoonnummer bekend bij de coach. Hij of zij zal <b>bellen</b>. Bellen zorgt dat wat je bespreekt vertrouwelijk is, niet wordt opgeslagen en niet snel wordt onderbroken.
* Zet het geluid uit op je computer om irritante galm te voorkomen.  
+
* Geef je Google-account (e-mailadres) door. De coach zal je dan als contact toevoegen. Via Hangouts (op de desktop of laptop geïntegreerd in de browser) kun je dan een <b>videoverbinding</b> aangaan (het video-icoontje). Het voordeel van Hangouts is dat je geen software hoeft te installeren op je computer, dus je kunt meteen aan de slag.  
* Mocht je even niet uit je woorden komen, of liever opschrijven, gebruik dan de chat functie.
+
*: <i>Videobellen via de smartphone of tablet kan ook; dan moet wel de Hangouts-app zijn geïnstalleerd (via Playstore te krijgen). Uiteraard kun je ook andere software (Skype bijvoorbeeld) gebruiken voor de video- en chatverbinding. Overleg dan vooraf even met de coach over de mogelijkheden.</i>
* Wil je een document of een tekst via mail delen gebruik dan een tool als https://www.virtru.com om je data te beschermen.
+
* Door de smartphone op de speaker te zetten, praat je makkelijker met elkaar. Zet het geluid op je computer uit om storende galm te voorkomen.
 +
* Mocht je even niet uit je woorden komen, of liever schrijven, gebruik dan de <b>chatfunctie</b>.
 +
* Wil je een vertrouwelijk of heel persoonlijk document via mail delen, gebruik dan een tool als [https://www.virtru.com virtru] om je <b>data te beschermen</b>.

Versie van 15 mrt 2018 om 15:27

Technische aandachtspunten

  • Zorg dat je internet-verbinding snel en stabiel genoeg is voor videoconferencing. Dataverbruik kan een aandachtspunt zijn voor wie een beperkte internetbundel heeft. Bedenk dat een minuut videobellen al snel 10 MB aan data kost.
  • Maak je telefoonnummer bekend bij de coach. Hij of zij zal bellen. Bellen zorgt dat wat je bespreekt vertrouwelijk is, niet wordt opgeslagen en niet snel wordt onderbroken.
  • Geef je Google-account (e-mailadres) door. De coach zal je dan als contact toevoegen. Via Hangouts (op de desktop of laptop geïntegreerd in de browser) kun je dan een videoverbinding aangaan (het video-icoontje). Het voordeel van Hangouts is dat je geen software hoeft te installeren op je computer, dus je kunt meteen aan de slag.
    Videobellen via de smartphone of tablet kan ook; dan moet wel de Hangouts-app zijn geïnstalleerd (via Playstore te krijgen). Uiteraard kun je ook andere software (Skype bijvoorbeeld) gebruiken voor de video- en chatverbinding. Overleg dan vooraf even met de coach over de mogelijkheden.
  • Door de smartphone op de speaker te zetten, praat je makkelijker met elkaar. Zet het geluid op je computer uit om storende galm te voorkomen.
  • Mocht je even niet uit je woorden komen, of liever schrijven, gebruik dan de chatfunctie.
  • Wil je een vertrouwelijk of heel persoonlijk document via mail delen, gebruik dan een tool als virtru om je data te beschermen.