Online Coaching

De Veiligheid van je Thuisplek

Het fijne aan coaching online is dat je in je eigen veilige en vertrouwde omgeving in gesprek kunt gaan.

Vaak voel je je nergens zo veilig als op je eigen vertrouwde plek thuis en dan heeft dit voordelen.

Het nadeel is dan ook gelijk duidelijk, namelijk dat er een scherm tussenzit en dat anders is dan als je fysiek tegenover elkaar zit.

Juist om de veiligheid en het vertrouwen te waarborgen kan online coachen veel voordeel hebben. Vooral als het gaat om angsten, ( posttraumatische) stress en waar misbruik aan de orde is geweest, kan het fijn zijn om je veiligheid te waarborgen vanuit huis.

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden wanneer je hiertoe voelt. Dan kijken we samen hoe we dit het beste kunnen aanpakken.

Technische aandachtspunten

  • Zorg dat je internet-verbinding snel en stabiel genoeg is voor videoconferencing. Dataverbruik kan een aandachtspunt zijn voor wie een beperkte internetbundel heeft. Bedenk dat een minuut videobellen al snel 20 MB aan data kost.
  • Maak je telefoonnummer bekend bij de coach. Hij of zij zal bellen. Bellen zorgt dat wat je bespreekt vertrouwelijk is, niet wordt opgeslagen en niet snel wordt onderbroken.
  • Geef je Google-account (e-mailadres) door. De coach zal je dan als contact toevoegen. Via Hangouts (op de desktop of laptop geïntegreerd in de browser) kun je dan een videoverbinding aangaan (het video-icoontje). Het voordeel van Hangouts is dat je geen software hoeft te installeren op je computer, dus je kunt meteen aan de slag.
    Videobellen via de smartphone of tablet kan ook; dan moet wel de Hangouts-app of Google Duo zijn geïnstalleerd (via Playstore of Apple store te krijgen). Uiteraard kun je ook andere software (Skype bijvoorbeeld) gebruiken voor de video- en chatverbinding. Overleg dan vooraf even met de coach over de mogelijkheden.
  • Door de smartphone op de speaker te zetten, praat je makkelijker met elkaar. Zet het geluid op je computer uit om storende galm te voorkomen.
  • Mocht je even niet uit je woorden komen, of liever schrijven, gebruik dan de chatfunctie.
  • Wil je een vertrouwelijk of heel persoonlijk document via mail delen, gebruik dan een tool als virtru om je data te beschermen.